Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

herbaceous herbs375Τι καλύτερο για το κλείσιμο της φετινής περιβαλλοντικής αγωγής από το να γευτούμε τους καρπούς των κόπων μας; Αφού, λοιπόν, τρίψαμε την αποξηραμένη λεβάντα, φυτέψαμε μοσχεύματα αρωματικών φυτών και βοτάνων στο σχολικό θερμοκήπιο, μαζέψαμε φύλλα δάφνης από τον σχολικό μας κήπο και τα αποξηράναμε, ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τα «βοτανοδώρα» μας. Η λεβάντα μπήκε σε πουγκιά οργάντζας για να αρωματίσει και να προφυλάξει από το σκώρο τις ντουλάπες μας. Τα νέα φυτά που δημιουργήθηκαν από τα μοσχεύματα των βοτάνων -χάρη στην αμέριστη βοήθεια του κ. Μητσιάνη Σωτήρη, γεωπόνου του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.- μεταφυτεύτηκαν σε γλαστράκια για να σχηματίσουμε τον προσωπικό μας βοτανόκηπο. Τα αποξηραμένα δαφνόφυλλα τοποθετήθηκαν σε χάρτινα σακουλάκια για να νοστιμίσουν τα φαγητά μας.
Η φύση μάς πρόσφερε απλόχερα τα δώρα της και εμείς -ίσως για πρώτη φορά- είδαμε όλα αυτά τα μικρά βότανα-θαύματα που βρίσκονται γύρω μας (και μέχρι χτες τα προσπερνούσαμε αδιάφορα θεωρώντας τα δεδομένα) να έχουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Γίναμε, λοιπόν, για λίγο τροφοσυλλέκτες, καταβάλλαμε και μια σχετική προσπάθεια και ... ιδού τα αποτελέσματα!