Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

UnhighCommision refugees580Οι μαθητές της Γ ’Τάξης του 3ου Γυμνασίου Νάουσας, στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ενημερώθηκαν από την καθηγήτριά τους Αθηνά Πέιου για τον 23ο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας που πραγματοποιείται στη σχολική χρονιά 2019-2020 με τον τίτλο «Όσα δε μπαίνουν στη βαλίτσα». Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, ένα θεσμό που ξεκίνησε το 1994.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έργο της Ύπατης Αρμοστείας και τον σκοπό του Διαγωνισμού. Τα παιδιά είδαν φωτογραφίες και διάβασαν ιστορίες προσφύγων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων αλλά και διάσημων προσώπων που έλαμψαν με την παρουσία τους στο παγκόσμιο σκηνικό και άλλαξαν την πορεία του κόσμου και της ιστορίας.
Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και μερικοί μαθητές ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα τα παιδιά βγήκαν κερδισμένα, καθώς αντιλήφθηκαν ότι οι ανάγκες, τα συναισθήματα και τα ταλέντα είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό που κάποιες φορές λείπει, είναι οι κατάλληλες συνθήκες ζωής για αυτά τα άτομα. Όταν όμως βρεθούν, κερδίζουν όλοι.