Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

Day Religious Tolerance410Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανεξιθρησκίας (24η Ιανουαρίου) το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας γιόρτασε αυτή τη μέρα με δραστηριότητες των μαθητών της Γ΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
Συμμετείχαν όχι μόνο τα παιδιά του προγράμματος Erasmus+ αλλά όλα τα παιδιά της τάξης, με πολύ ωραίες ιδέες και μεγάλη χαρά.
Σκοπός μας ήταν να εντοπίσουν τα παιδιά ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στις θρησκείες, τα οποία ενώνουν παρά χωρίζουν τους ανθρώπους. Επίσης μαθαίνουν να σέβονται όλοι οι άνθρωποι τις επιλογές των άλλων σε κάθε τομέα της ζωής τους και φυσικά και στο θέμα της θρησκείας, που είναι στοιχείο της προσωπικής ταυτότητας του καθένα.
Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν στην τάξη με ιδεοθύελλα πάνω στην ιδέα της ανεξιθρησκίας. Τα παιδιά είχαν πολλές ιδέες και απόψεις μέσα από τις οποίες φάνηκε η αμέριστη υποστήριξη στο θεσμό της ανεξιθρησκίας.
Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν σκίτσα και ζωγραφιές με το ίδιο θέμα. Εκεί φάνηκε ακόμα περισσότερο η φαντασία τους καθώς και η καλοπροαίρετη διάθεσή τους για θρησκευτική ελευθερία και ισότητα.