Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

Eratosthenes leftΗ 20η Μαρτίου 2019 είναι η μέρα της εαρινής ισημερίας και σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης για το Βόρειο ημισφαίριο. Τη μέρα αυτή στο σχολείο μας επαναλάβαμε το πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού ,αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη, για το υπολογισμό της περιμέτρου και της ακτίνας της Γής. Το πείραμα θεωρείται ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα της Φυσικής.
Μετρώντας τη σκιά ενός ραβδιού, την ώρα που ο ήλιος ήταν στο ψηλότερο σημείο του ουράνιου θόλου πάνω από την πόλη μας, και χρησιμοποιώντας μαθηματικούς τύπους και υπολογισμούς επαληθεύσαμε τα αποτελέσματα που βρήκε και ο Ερατοσθένης τον 3ο αιώνα π.Χ.
Στόχος της δραστηριότητας είναι να αναδειχθεί η αξία των Θετικών Επιστημών στην κατανόηση του σύμπαντος και να καλλιεργήσει τη θετική στάση των μαθητών στα Μαθηματικά και τη Φυσική.