Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

visit parliament inside variousΤην Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 το 3ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων. Συμμετείχαν 56 μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄ τάξης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Βαρθολομαίο Ιωάννη, διευθυντή και αρχηγό της επίσκεψης, Κώστα-Τούσια Αλεξάνδρα, Κελεμουρίδου Ολυμπία και Πέιου Αθηνά.
Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, οι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών όπου τους έγινε ξενάγηση και κατόπιν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου και παρακολούθησαν προβολή με θέμα την ανοικοδόμηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Την επομένη ημέρα επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, το Μουσείο της Ακρόπολης  και τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης στα οποία είχαν και ξενάγηση. Κατόπιν περιηγήθηκαν σε σημεία ενδιαφέροντος γύρω από την Ακρόπολη, περπάτησαν στον Εθνικό κήπο, στο Ζάππειο, στα στενά της Πλάκας και το απόγευμα επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αργά το απόγευμα παρακολούθησαν προβολή για τις «Διαστημικές Καταιγίδες και το Βόρειο Σέλας» και επισκέφθηκαν την έκθεση με θέμα «Tο Δάσος κάτω από τον Δρόμο» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Την Κυριακή το πρωί οι μαθητές επισκέφθηκαν το θρυλικό Θωρηκτό «Αβέρωφ» στο οποίο και ξεναγήθηκαν και ακολούθησε επίσκεψη στην Παλιά Βουλή στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση. Τέλος στην επιστροφή για Νάουσα επισκέφθηκαν τον χώρο θυσίας στις Θερμοπύλες.
Οι εκπαιδευτικοί στόχοι επετεύχθησαν στο ακέραιο, καθώς οι μαθητές γνώρισαν στοιχεία της Ελληνικής Ιστορίας από την Αρχαιότητα μέχρι και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ιστορικά στοιχεία που διδάσκονται στο μάθημα της Ιστορίας, απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τις φυσικές επιστήμες και ήρθαν σε επαφή με ένα βασικό σύμβολο της Δημοκρατίας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο.