Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

disarm 1Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους+ We are European,We are Equal που υλοποιεί φέτος για 2η χρονιά συμμετέχει στο “Disarming Box Project” που έχει στόχο τον αφοπλισμό και την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό σχολείο, το 8ο Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ Νάουσας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο.
Ζητάμε από τους μαθητές να φέρουν ένα πλαστικό παιχνίδι βίας που υπάρχει στο δωμάτιό τους. Πάνω στο παιχνίδι πρέπει να τοποθετήσουν αυτοκόλλητο με το μικρό τους όνομα, την ηλικία, την πόλη και τη χώρα τους γραμμένα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
Αυτά τα παιχνίδια θα τα συγκεντρώσουμε σ’ ένα κουτί και θα τα στείλουμε στη  Νυρεμβέργη της Γερμανίας για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός γλυπτού 4 μέτρων που θα θυμίζει στον κόσμο πως τα παιδιά θέλουν να αφοπλίσουν τον πλανήτη και να σταματήσουν τους πολέμους.


docΓράμμα προς τους γονείς

dis1Το κουτί «Disarming Box Project» γέμισε με παιδικά πλαστικά παιχνίδια βίας και στάλθηκε στο μουσείο παιχνιδιών στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός γλυπτού τεσσάρων μέτρων με θέμα τον αφοπλισμό και την παγκόσμια ειρήνη.
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εράσμους+ «We are European, We are Equal» επισκέφτηκαν τα γειτονικά σχολεία (το 8ο Δημοτικό, το 8ο Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ Νάουσας, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο) την Παρασκευή 20-9-2019 για να παραλάβουν τα παιχνίδια από τους μικρούς φίλους που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά τους.

 

 

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν!

Ας ελπίσουμε πως αυτή η μικρή κίνηση θα γίνει μια κραυγή για την ειρήνη.

disarming newΤο Disarming box project στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους+ "We are European, We are Equal" μαζί με τα γειτονικά σχολεία το 8ο ΔΣ και νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ Νάουσας και το Ειδικό ΔΣ και νηπιαγωγείο έτυχε μεγάλης επιτυχίας. Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ μας έστειλε δημοσιεύσεις του Γερμανικού τύπου από την έναρξη εργασιών του γλυπτού για τον αφοπλισμό. Να θυμίσουμε πως το γλυπτό χτίζεται με πλαστικά παιχνίδια βίας που έστειλαν εκτός από μας, μαθητές από διάφορα μέρη του κόσμου.

 

 

 

 

Σύνδεσμοι σε δημοσιεύσεις του Γερμανικού Τύπου

Friedensprojekt in Nürnberg: Aus Spielzeugwaffen wird Kunst

Skulptur aus Spielzeugwaffen in Nürnberg

Künstler schafft in Nürnberg vier Meter hohe Friedenssäule aus Spielzeugwaffen

Sueddeutche Zeitung