Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

abbey Poulsano489Την τρίτη μέρα της παραμονής μας στην Ιταλία έπρεπε να ξυπνήσουμε πολύ νωρίς για να επισκεφτούμε το Αββαείο του Πουλσάνο. Το Αββαείο είναι ένα καθολικό μοναστήρι στο όρος Gargano. Ένας μοναχός μας έδωσε πληροφορίες για την εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη στα όρια ενός σπηλαίου και έχει βυζαντινές επιρροές. Στο παρελθόν μοναχοί ασκήτευαν στις πολυάριθμες σπηλιές που υπάρχουν στο βουνό. Το μοναστήρι και όλη η περιοχή γύρω είναι υπό την προστασία του Εθνικού Πάρκου του Gargano. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την πόλη Monte Sant’Angelo και το μοναστήρι της που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για τη χριστιανοσύνη. Η μοναδική βασιλική δεσπόζει στην κορυφή του λόφου μαζί με μια σειρά κτίρια χτισμένα μέσα σε σπηλιές μετράνε 15 αιώνες ιστορίας. Στο τέλος είδαμε την εκκλησία για τους προσκυνητές του Padre Pio στην πόλη San Giovanni Rotondo. Ο ναός είναι ένα κτίριο με άφθονο ανοιχτό χώρο για το κοινό. Το έργο βασίστηκε σε δύο θεμελιώδεις αρχές: τη χρήση ενός ενιαίου τύπου πέτρας ως σύμβολο της ενότητας με το περιβάλλον της και την ιδέα της εκκλησίας σαν ένα σπίτι ανοιχτό σε όλους. Χωράει 7.000 προσκυνητές. Αρχιτέκτονας είναι ο Renzo Piano. Επίσης, ξεναγηθήκαμε στο μουσείο του νοσοκομείου που χτίστηκε με τις προσπάθειες του Padre Pio.