Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

arcturos500Την Τρίτη, 10 Μαρτίου, οι μαθητές των δύο περιβαλλοντικών ομάδων («Νοιάζομαι για τον πλανήτη- Δρω και Ανακυκλώνω» και «Τα σπήλαια της Νάουσας») του 3ου Γυμνασίου Νάουσας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση της οικολογικής οργάνωσης «Αρκτούρος» από τέσσερα μέλη της στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν μια σειρά από βίντεο που αναφέρονταν στο σκοπό της ίδρυσης της οργάνωσης, στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, στις δράσεις που αναπτύσσει και στα ζώα που προστατεύει (αρκούδα, αγριόγιδο, ελληνικός ποιμενικός, βίδρα). Οι συντελεστές της οργάνωσης αναφέρθηκαν, επίσης, στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του «Αρκτούρου» είτε στην ελληνική νομοθεσία ώστε να παύσει η εκμετάλλευση των ζώων στα τσίρκο και να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι ή τουλάχιστον να καλυτερεύσουν οι συνθήκες κράτησης των ζώων σ΄ αυτούς είτε στη διάσωση ζώων και στην αναγκαιότητα ύπαρξης περιβαλλοντικών όρων σε μεγάλα τεχνικά έργα (π.χ. στα περάσματα της αρκούδας στην Εγνατία Οδό). Τονίστηκε από μέρους τους η σημαντικότητα διατήρησης της ισορροπίας στο περιβάλλον -της οποίας η διατάραξη θα έχει πολύ μεγάλες συνέπειες για τον άνθρωπο- όπως και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας.

Κοινή διαπίστωση όλων: Όταν σεβόμαστε το περιβάλλον, προστατεύουμε το σπίτι μας.
Το άρθρο επιμεληθήκαμε από κοινού οι συντονίστριες του προγράμματος (Αλεξάνδρα Τούσια, Σαλώμη Μπουνόβα , Μάρθα Καρβουνίδου).