Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

reception ceremonyΤην Τρίτη 28 Ιανουαρίου ξεκίνησε η τριήμερη εκπαίδευση προσωπικού στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους+ "Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε Ίσοι". Στην επιμόρφωση συμμετείχαν 4 καθηγητές του σχολείου μας. Η μέρα ξεκίνησε με μια θερμή τελετή καλωσορίσματος από ολόκληρο το σχολείο στο γυμνάσιο D'Alessandro Vocino με κάποιους μαθητές ντυμένους με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές και τραγουδώντας ιταλικά τραγούδια. Η διευθύντρια του σχολείου μας καλωσόρισε και στη συνέχεια ανταλλάξαμε δώρα. Ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες και στους χώρους του σχολείου. Σε μια γωνιά του σχολείου είδαμε έκθεση με υλικό από τις διάφορες δραστηριότητες του προγράμματός μας που μέχρι τότε βλέπαμε στο twinspace. Εντύπωση μας έκανε η έκθεση με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Μετά από αυτό, η εκπαιδευτική συνεδρίαση ξεκίνησε με μια τηλεδιάσκεψη με τον Δρ Antonio Belilacqua, από το Τμήμα Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Foggia, με αφορμή τη συνεργασία μας για μια δραστηριότητα που θα υλοποιηθεί στην επόμενη επίσκεψη μας με τους μαθητές.

 

corner of ErasmusΣτη συνέχεια της εκπαιδευτικής συνεδρίασης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούσαν στην επερχόμενη επίσκεψη με τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στον έλεγχο του προϋπολογισμού, τα αποτελέσματα, την πρόοδο του έργου και τις μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη ενός αντιπροσώπου από μια τοπική περιβαλλοντική ΜΚΟ. Μετά τη συνάντηση, οι Ιταλοί καθηγητές είχαν ετοιμάσει ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Οι καθηγητές της μουσικής διασκέδασαν την παρέα με μουσική. Το βράδυ έλαβε χώρα ένα εξαιρετικό βιωματικό εργαστήριο που είχε στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων στους μαθητές που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη και με την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στις κοινές αξίες. Οι μαθητές πήραν τη θέση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που τους απασχολούν στο σχολείο. Τη συνεδρίαση, εκτός από εμάς, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος της πόλης, η διευθύντρια του σχολείου, καθηγητές και γονείς των μαθητών. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και μπουφές στο Δημαρχείο.