Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Αρχικη

Το σχολειο μας

Ευρωπαϊκα Προγραμματα

Δρασεις

Τα Τελευταια Νεα

Επικοινωνια

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Search our Site

aTorre Mileto500Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στη φάρμα παραγωγής τυριών της οικογένειας του Luigi Contessa. Η φάρμα έχει αγελάδες και βουβάλια τα οποία βόσκουν σε μια έκταση 100 εκταρίων με δέντρα, κυρίως ελιές, και άλλα φυτά. Μας έδειξε με τη βοήθεια του αδερφού του και του γιου του το τρόπο παρασκευής των τυριών μοτσαρέλα και cazzo cavallo, ένα σημαντικό τοπικό τυρί. Στο τέλος δοκιμάσαμε τα τυριά που μόλις είχε παρασκευάσει.
Ακολούθησε η επίσκεψη στο Monte D’Elio και στο Torre Mileto. Το Monte D’Elio είναι ένα σύμπλεγμα λόφων στην περιοχή του San Nicandro Garganico με μεγάλο φυσιολατρικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Εκεί επισκεφτήκαμε την εκκλησία της Santa Maria, μια τρίκλητη βασιλική με έντονες βυζαντινές επιρροές και ιστορικό ενδιαφέρον.

 

 

Το Torre Mileto είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο του San Nicandro Garganico. Το όνομα προέρχεται από έναν από τους παλιότερος πύργους της Αδριατικής που είχε ρόλο αμυντικό και παρατηρητηρίου. Ακολούθησε γεύμα στο χώρο διαμονής μας. Κατά τη διάρκεια του γεύματος μας επισκέφτηκαν καθηγητές και μαθητές του Ιταλικού σχολείου για να μας συνοδεύσουν σε μια ξενάγηση στην περιοχή της παλιάς πόλη“Terra Vecchia”. Οι μαθητές ήταν αυτοί που τη περσινή χρονιά είχαν έρθει στο σχολείο μας. Ήταν πολύ ευγενικό που ήρθαν να μας δουν και να μας ξεναγήσουν στην πόλη τους.